De Law of Attraction werkt wel!

Oct 19, 2022 -- Posted by : marc

maar niet zoals jij denkt

Onder het motto alles is maakbaar, is de law of attraction erg populair. Alles wat je wilt is aan te trekken, te manifesteren. Dus een grotere auto, huis, een boot erbij, meer geld. Zelfs geluk, leukere vrienden en een fantastisch leven. Maar, tot grote teleurstelling lukt dat voor velen niet. Werkt het dan toch niet?

Succesverhalen alom

Je kent het wel, trainers die dure cursussen of retraites aanbieden,  video's op social media van 'self-made man' en influencers die gouden bergen beloven maar net de crux niet laten zien. En dan is er nog Het Boek, De Film, talloze DIY* en zelfhulpboeken. Manifesteren is een eitje. Waarom heb jij het eigenlijk nog niet voor elkaar?

Hoe werkt het dan?

Dat het je niet -of niet genoeg- lukt komt waarschijnlijk omdat je de essentie van de Law of Attraction niet kent. Het wordt ook wel één van de wetten van het universum genoemd. Die werken niet in het tastbare, de materie, maar gaan over energieën. Die spelen zich dus af op een andere dimensie dan wat je kunt vasthouden, voelen, zien, horen of ruiken. Energie is vormloos. Intentie is een vorm van energie, net als je gedachten. Als je die verandert, verandert daarmee de buitenwereld. De wereld zoals jij die ervaart. Want jouw overtuigingen, patronen en gedachten creëren wat je beleeft en ervaart. Dat heb je vast eerder gehoord.

Een andere misvatting is dat jij manifesteert. Dat is niet zo, dat doet het leven of universum. Jij kunt alleen aangeven wat je wilt.

Dus als je een ander leven of andere omgeving wilt, dan zul je jouw overtuigingen, patronen en gedachten moeten veranderen. Ofwel je innerlijke frequentie, vibratie of energie moeten aanpassen.

Want de aantrekkingskracht werkt niet op de buitenwereld maar vanuit en in jouw binnenwereld. Je aantrekkingskracht werkt dus eigenlijk van binnenuit naar buiten. Als je anders denkt, dan ga je anders doen en daarmee manifesteert zich al een andere werkelijkheid.

Van gemis en schaarste naar overvloed

Er is één en al overvloed die tot je beschikking staat. En, de enige manier om daar te komen is om die overvloed te voelen in jezelf. Dat betekent dat als jij je afstemt op de frequentie of energie van wat je wilt, dat ook naar je toekomt. Dus, als voorbeeld, niet denken dat je een grotere auto wilt, maar het gevoel in jezelf opwekken dat je krijgt (of zou hebben) als je er in eentje rijdt. Daar zit de trigger, de energie of frequentie van dat gevoel.

Maar de meesten van ons zitten vast in gemis: het niet gezien worden, niet goed genoeg zijn, niet meetellen, er niet bij horen, geen liefde /partner kunnen krijgen, geen of te weinig geld hebben, geen leuk werk hebben, (enzovoort).

Dan is dat wat je aantrekt. Ook al doe je nog zo je best om het omgekeerde aan te trekken, de Wet of het leven reageert op de onderliggende vibraties. En je krijgt je precies wat je wilt: namelijk dat waar je over klaagt.

Een andere wereld begint bij jezelf

De law of Attraction werkt echt. Als je hem goed toepast. Dus vanuit het gevoeld dat alles er al is, in jou. Alle geluk en liefde van de wereld zit al in je. Je hoeft het alleen maar toe te laten.  Als je van daaruit kunt leven dan ziet de wereld er heel anders uit. En dat vergt aandacht, training en doorzettingsvermogen. Steeds weer opnieuw. Totdat het een tweede, of eigenlijk je oorspronkelijke natuur geworden is. 'Gelukkig' en 'liefdevol' is namelijk je oorspronkelijke staat van zijn. Omdat alles er al is en jij je daarop opnieuw kunt afstemmen.

Even oefenen? 

Zorg dat je even ongestoord kunt zitten met je ogen dicht.

  • Denk nu eens aan een moment dat je overvloed of veel liefde ervoer. Of dat je je heel gelukkig voelde.
  • Hoe voelt dat als je dat nu weer helemaal toelaat? 
  • Ga er maar helemaal in. 
  • Herinner je de situatie, betrokken mensen, omstandigheden, voel hoe je je voelde. 

Misschien ontspan je wel, word je zachter van binnen of merk je dat er een last van je af valt. Dat geluksgevoel zit in jou. Je kunt je er voor openen.

En van daaruit komen de echte, dwz onderliggende, behoeften naar voren die zich zullen gaan manifesteren.

Geen issues meer?

Er gebeuren natuurlijk nog steeds dingen om je heen. Omdat je je van binnenuit liefdevol voelt en je richt op de dingen die je wel wilt, worden het situaties waar je op kunt reageren. Niet langer een ‘persoonlijke aanval’ vanuit het (onbewust door jouzelf gecreëerde) tekort, patronen en overtuigingen.

Heb daarom de moed om uit je oude gedachten, (zelf)oordelen te breken en het licht en de ruimte in jezelf te ervaren. Dan ben je één met het universum. Een verbonden onderdeel dat meedoet omdat je er bent. Ik weet dit al heel lang, en sinds een aantal jaren voel ik dit steeds dieper, meer en vaker in mezelf. Dat maakt letterlijk de wereld van verschil.

Dan hoef je niet meer te zoeken naar erkenning, liefde, het erbij horen. Je niet anders voor te doen dan dat je bent. De beste stuurlui staan dan niet meer aan wal, want daar ben je immuun voor geworden.

 

Ik wens je een fijne dag, want een fijne dag kun je altijd hebben.

*) DIY = Do It Yourself

Share:

Most Recent Posts

Wat te doen als je in je werk je eerste grote tegenslag hebt

Als je een paar jaar werkt of ondernemer bent, dan komt die grote…

Waarom je strategie voor verandering niet werkt, en hoe wél

Mensen willen veranderen maar dat lukt niet. Dat komt omdat ze…

Hoe moe ben jij eigenlijk?

Ben jij voortdurend vermoeid? Heb je te weinig of geen fut om dingen…

Wil je nog een tweede burn-out

Sommige mensen gaan na de eerste burn-out gewoon door met wat ze al…

Pas liever zelfreflectie toe dan te vingerwijzen

Doe jij dat ook wel eens? vingerwijzen in plaats van je eigen…