Goede voornemens

Dec 30, 2022 -- Posted by : marc

Zijn er ook slechte dan?

Het is er weer tijd voor: de goede voornemens. Wat ga jij dit jaar doen? Je hebt nog een dag. Misschien helpt deze blog je verder. 

Hoofdbrekens en teleurstellingen?

Ieder jaar kost het meerder mensen weer hoofdbrekens om de juiste goede voornemens te formuleren. Want, ze moeten wel haalbaar, nobel en nastrevenswaardig zijn.  Anders tel je niet mee. Of ook elk jaar weer de teleurstelling van de  niet-behaalde vorige goede voornemens! Vooral als je dan ook nog gevraagd wordt wat dat van vorig jaar ook al weer was. Pijnlijk moment!

Dat kan echt anders

Het begint met de juiste keuze. Nadenken over wat je graag zou willen veranderen kan, maar belangrijker is dat je iets vanuit je verlangen wenst. Want daar zit je energie op. En niet op iets waar je mee wilt stoppen. Nog los van het feit dat de hersenen het woord ‘niet’ niet begrijpen zodat je juist focust op wat je niet meer wilt.  We zijn zo gewend om te formuleren wat we niet meer willen, in plaats van wat we wel willen. Bijvoorbeeld ‘stoppen met teveel eten‘ of ’niet meer teveel eten’ is lang zo lonkend niet als ’gezond zijn’ of 'een gezond lijf hebben'. Bovendien, in het eerste geval focus je onbewust op 'teveel eten' en bij het laatste op 'gezondheid'.

  • Kies zorgvuldig en vanuit het juiste perspectief.
  • Meetbare en haalbare doelen formuleren zijn ook handig want dan kun je zien of je al voortgang boekt.
  • Iets voornemen is niet genoeg, je hebt een plan nodig met duidelijke stappen. 

Na de jaarwisseling meer

Genoeg voor nu. Na de jaarwisseling deel ik een blog uit 2018 waarin ik het proces om tot resultaten te komen goed beschreven heb en waarvan mensen aangaven dat ze daar echt iets aan hadden. Mocht je niet kunnen wachten, lees het dan hier alvast.

Mijn voornemens?

Oh, nieuwsgierig naar mijn goede voornemens?  Ik neem me niet alleen voor, maar ben daar al mee bezig om vooral door te gaan met genieten, duurzaam en sociaal-duurzaam leven en om het geluksgevoel, vrede en vreugde in mijzelf blijven voeden en lekker in het moment te zijn. En, andere mensen helpen en steunen om daar ook te komen.

Ik wens je een fijne dag. Want wel of geen goede voornemens, een fijne dag kun je altijd hebben.

Share:

Most Recent Posts

Wat te doen als je in je werk je eerste grote tegenslag hebt

Als je een paar jaar werkt of ondernemer bent, dan komt die grote…

Waarom je strategie voor verandering niet werkt, en hoe wél

Mensen willen veranderen maar dat lukt niet. Dat komt omdat ze…

Hoe moe ben jij eigenlijk?

Ben jij voortdurend vermoeid? Heb je te weinig of geen fut om dingen…

Wil je nog een tweede burn-out

Sommige mensen gaan na de eerste burn-out gewoon door met wat ze al…

Pas liever zelfreflectie toe dan te vingerwijzen

Doe jij dat ook wel eens? vingerwijzen in plaats van je eigen…