Het leven is te kort voor Bullshit

Jun 14, 2022 -- Posted by : marc

Het kan zo maar voorbij zijn

Zeer recent overleed een dierbare vriend van mij, bijna familie. Dat maakte dat ik me weer realiseer hoe broos het leven is en hoe snel het kan gaan. Dus geniet er vooral van zolang het nog kan. Doe juist die dingen die je gelukkig maken.

Bezit, geld status en macht maakt niet gelukkig

Het merendeel van mijn lezers heeft waarschijnlijk 5 of meer vinkjes (zie het boek van Joris Luyendijk, oa hier) en kan zich gelukkig prijzen met een gezin, huis, baan en voldoende inkomen om ook nog 'leuke dingen' te doen, macht of aanzien, enzovoort.

En daar zit gelijk de valkuil. Dat in stand houden of vermeerderen kan een soort neurose of obsessie worden. Dat je hele dag en nacht in het teken van 'meer, meer, meer' staat. Dat je daarvan stress krijgt, kortaf wordt of je geliefden niet meer ziet (staan). En vooral dat je vergeet te genieten onderweg.

Uiteindelijk gaat het er niet om of je een grotere auto, mooier huis of meer spullen hebt dan de buren of je vrienden.

Wat neem jij mee naar het hiernamaals?

Het gaat om de verbindingen die je hebt met jezelf, met je geliefden, de wereld om je heen. Daar haal je de meerwaarde van een rijk leven uit. Iedere dag genieten en je gelukkig voelen, vreugde ervaren. Je leven leven alsof het een feest is. Samen met mensen die dat ook doen, van wie je houdt. Want je auto, je geld en je boot neem je toch niet mee als je dood gaat. Je hebt mogelijk alleen je herinneringen en ervaringen die je meeneemt naar het hiernamaals of een volgend leven, of.. vul maar in. 

Wat dan wel?

Wat voor mij werkt is het volgende:

Focus op je eigen geluk

Begin of ga door met het opruimen van je negatieve patronen, overtuigingen en oordelen. Zodat je iedere dag je eigen geluksgevoel kunt ervaren. De vrede/ het licht en de onbegrensde mogelijkheden die in je zitten. Dat is niet afhankelijk van wat een ander doet, zegt of van je vindt.

Stop nu meteen met die baan waar je niet in past

Ga doen wat je leuk vindt en waar je je bed wél voor uit wilt komen. En zoek een vorm of organisatie die bij je past. Dan is werken niet langer iets om geld te verdienen zodat je die leuke dingen kunt doen, maar doe je leuke dingen en verdien je ook nog geld.

Verander de grondslag van je (liefdes) relatie

Dat betekent niet dat je moet scheiden, maar dat je jouw partner gaat benaderen vanuit je eigen geluksgevoel en je goed voelen. Zie hem of haar voor wie hij/zij is zonder dat je jouw geluk van hem of haar afhankelijk maakt. Niet iets van de ander nodig hebben, niet verwachten dat de ander jou gelukkig maakt. Degene(n) van wie je houdt met liefde bekijken en benaderen. Want waarom zou je chagrijnig of bot doen tegen de mensen van wie je houdt?

Stop met het najagen van externe dingen

Focus niet op geld, bezit, meer mensen om je heen (publiek), maar ga genieten. Richt je voor alles op hoe jij je wilt voelen en ervaar dat. Dat zou de hoogte prioriteit moeten hebben. Daarmee ben je onafhankelijk van een ander of omstandigheden om je goed te voelen.

Geluk zit in jou

Ik heb al deze dingen gedaan -en doe ze nog steeds- en kies er ieder moment opnieuw ervoor om me heerlijk te voelen. Ik ervaar werkelijk dat het geluk en het licht in mij zitten. Als ik daar even op focus kan ik daar weer bij. Dat maakt mijn leven te gek!

Wat zijn de belangrijke dingen in jouw leven? Ik ben benieuwd.

Share:

Most Recent Posts

Wat te doen als je in je werk je eerste grote tegenslag hebt

Als je een paar jaar werkt of ondernemer bent, dan komt die grote…

Waarom je strategie voor verandering niet werkt, en hoe wél

Mensen willen veranderen maar dat lukt niet. Dat komt omdat ze…

Hoe moe ben jij eigenlijk?

Ben jij voortdurend vermoeid? Heb je te weinig of geen fut om dingen…

Wil je nog een tweede burn-out

Sommige mensen gaan na de eerste burn-out gewoon door met wat ze al…

Pas liever zelfreflectie toe dan te vingerwijzen

Doe jij dat ook wel eens? vingerwijzen in plaats van je eigen…