He-le-maal gevloerd

Sep 6, 2022 -- Posted by : marc

Of zelfs wel: gesloopt

Wat een nare ziekte is COVID! Ik heb me nog nooit zo ziek gevoeld als de laatste tweeënhalve week: koorts af en aan, overal pijn in mijn lijf, pijn in mijn organen, knallende koppijn, misselijk. Nul energie. Pas sinds een dag of vier gaat het weer bergopwaarts. Een wandelingetje van een paar kilometer is nog slopend, maar het gaat steeds beter.

Samen is beter

Ik ben zo dankbaar dat ik samen met meerdere vrienden woon en dat we voor elkaar konden zorgen. Je zult maar alleen zijn, of iedereen in je gezin is ziek, niemand doet boodschappen, maakt je eten of geeft je wat te drinken. Dan ben je pas helemaal op jezelf teruggeworpen.

Gouden tips

Hoe ik het heb 'overleefd'? Naast de gebruikelijke en werkenden tips van: rust houden, goed en lang uitzieken en een paracetamolspiegel opbouwen, zijn er meer belangrijke zaken. Hieronder vind je mijn gouden tips voor COVID en vooral ook alle andere nare dingen die jou in de toekomst kunnen overkomen.

accepteer het

Acceptatie in plaats van ertegen te vechten. Net zoals met alles wat er in je leven gebeurt: het is er al. Waarom zou je vechten tegen iets dat er al is? Iets dat niet meer ongedaan gemaakt kan worden. Accepteer dat dat is wat er nu is. De enige invloed die je hebt is er nù iets mee of aan gaan doen, zoals het nu is. Dat is je vertekpunt.

blijf in je geluksgevoel

Want waarom zou je je niet goed voelen? Externe gebeurtenissen zijn niet de oorzaken van hoe je je voelt. Of je gelukkig bent is een innerlijke beslissing. Kijk naar enkele grote voorbeelden in het leven: Ghandi, Mandela, Eddie Jaku (een overlevende van meerdere concentratiekampen). Zij hadden de innerlijke kracht om gelukkig en vredig te blijven, te geloven in het goede. Ondanks hun situaties en wat ze meegemaakt hebben. Dat kun jij ook.

houd van jezelf

Het heeft geen zin om je op je kop te geven of negatief te zijn. Dat verergert de situatie en hoe je je daar over voelt alleen maar. Liefde geeft helende kracht en het helpt je om je goed te voelen. Dus blijf liefdevol naar jezelf en weet dat het goed komt.

 richt je op wat je wel wilt

Vanuit die acceptatie en je goed voelen. Focus op het genezen of oplossen van de situatie. Zoals je het wel graag zou zien. Niet vanuit angst of gebrek maar vanuit liefde, verlangen en de zekerheid dat het goed komt. Want vanuit verlangen en overvloed kun je iets moois creëren. Lees in deze blog meer.

Je hebt altijd een keuze

Deze tips hebben mij geholpen, net als de fantastische verzorging en om te ervaren dat de vrienden die, net als ik, gevloerd waren ook in hun lol bleven.

Je kunt jezelf door je gedachten, patronen en aangeleerde emoties ofwel verder de prut in helpen, dan wel jezelf meer energie, liefde en geluksgevoel geven. Ik weet wel waar ik voor kies! Iedere dag weer opnieuw en bewust.

Dus, beterschap en heb een fijne dag, wat jouw ontberingen ook mogen zijn. Want een fijne dag kun je altijd hebben.

Share:

Most Recent Posts

Wat te doen als je in je werk je eerste grote tegenslag hebt

Als je een paar jaar werkt of ondernemer bent, dan komt die grote…

Waarom je strategie voor verandering niet werkt, en hoe wél

Mensen willen veranderen maar dat lukt niet. Dat komt omdat ze…

Hoe moe ben jij eigenlijk?

Ben jij voortdurend vermoeid? Heb je te weinig of geen fut om dingen…

Wil je nog een tweede burn-out

Sommige mensen gaan na de eerste burn-out gewoon door met wat ze al…

Pas liever zelfreflectie toe dan te vingerwijzen

Doe jij dat ook wel eens? vingerwijzen in plaats van je eigen…