Op weg naar geluk!

Mar 3, 2022 -- Posted by : marc

Wil jij op weg naar geluk?

Weg naar een andere baan? Weg naar een beter leven? Weg uit de ratrace? Wil je het graag anders doen? Met meer lol, geluk en ontspannen? Of juist uit de saaiheid stappen op weg naar avontuur.

Of zit je aan de andere kant. Heb je er helemaal genoeg van, dat je je ongelukkig voelt, niet weet hoe je het anders kan doen? Dat je zo je best doet maar dat het niet gezien wordt, dat het nooit (goed) genoeg is? In je werk, voor je partner of je ouders? Dat je zo veel druk voelt dat je er gestrest van bent. Negatief en ongeduldig en kortaf van wordt? Misschien zelfs wel in een burn-out of depressie dreigt te raken.

Weg. Maar, van wat en hoe?

Je wilt gewoon gelukkig zijn. Met een leuke baan en/of fijne partner. Het lijkt niet te lukken. Als het op éen vlak in je leven goed gaat, dan lijkt het ergens anders slechter te worden. Hoe weet je wat goed voor jou is? Je hebt waarschijnlijk al veel geprobeerd. En steeds kom je weer op het punt dat je het niet leuk meer vindt. Dat je wilt stoppen, opgeven.

Misschien denk je wel dat er niets aan te doen is. Dat dit je (nood-)lot is. Maar dat is niet waar. Dat heb je alleen al zo vaak gedacht en gezegd dat je het bent gaan geloven. Het kan anders Ik ken het ook van mezelf van vroeger. Het sluipt er in. Dan denk je dat het aan jou ligt. Ik dacht dat in ieder geval wel. Dan kom je er niet meer uit. Maar het kan anders. Je kunt dat leren. Leren om die gedachten, die self fulfilling prophecy niet te geloven. Er steeds minder aandacht aan besteden. Je verder ontwikkelen, bewuster worden: wakker worden.

Mijn ervaringen

Ook ik ben niet verlicht. Niet zo geboren en nu ook niet. Dus ook ik heb stappen gezet om mijn geluk te vinden. Ik deel mijn ervaringen met je, zodat jij daar misschien iets aan hebt. Zodat je het ook anders kunt aanpakken. Ik woon nu in Zuid-Frankrijk en leef mijn droomleven. Beter dan dat ik ooit had kunnen denken dat mogelijk zou zijn. Emigreren en het roer drastisch omgooien, dat hoeft niet jouw pad te zijn. Iedereen heeft zijn/haar eigen unieke droom. Wat dat voor jou is, dat vinden we wel uit.

1. Zit je vast, kom in beweging

Letterlijk. Want als je vastzit zie je geen oplossing meer. Dan ga je vaak meer van hetzelfde doen, wat je al deed. Het enige dat er dan gebeurt is dat je verder vast komt te zitten. Het helemaal niet meer ziet. Waar veel van mijn klanten en ik ook baat bij hebben is een stuk gaan wandelen. In je favoriete omgeving, als dat haalbaar en realistisch is. Twintig minuten is genoeg, behalve als je het heel druk hebt. Loop dan een uur.

Misschien kun je zo jouw dag beginnen, in plaats van meteen in de hectiek van gezin, telefoon, berichten, 'dingen die moeten' terecht komen.

Doe je telefoon uit en richt je op de omgeving. Zien wat er is, voel je lichaam en merk op hoe je loopt, hoe je voeten op de grond komen, zich afwikkelen en hoe je lichaam zich beweegt. Zonder er iets van te vinden. Alleen opmerken. Dan wordt het langzaam stiller in je hoofd. Daarmee creeer je rust in je hoofd en ruimte. Ruimte voor andere gedachten, misschien zelfs voor oplossingen.

Mocht je merken dat je weer in gedachten bent, stop die dan en ga dan weer terug naar het lopen zelf. Heel belangrijk: zonder er iets van te vinden. Niet boos, verdrietig of teleurgesteld worden want dat is alleen maar meer van hetzelfde. En daar wil je nu juist uit komen. Mocht dat allemaal niet lukken, probeer het morgen of later op de dag nog een keer. Uiteindelijk gaat het je helpen.

2. Zoek het in jezelf

Waarschijnlijk geef je anderen, het werk of je taken of je collega's, die lastige klant, je vervelende of niet-begrijpende manager of je partner de schuld dat je het niet meer ziet zitten.

Nou, dan heb ik breaking nieuws voor je. Dat ligt niet aan hun, maar aan jou. Het is jouw reactie die maakt dat je je niet goed voelt. Dat je het persoonlijk maakt en het je aantrekt. Want iemand anders reageert heel anders op diezelfde situatie of mensen.

Jij hebt jezelf al heel jong aangeleerd hoe je met situaties om moet gaan. Zo werkt dat nu eenmaal. Omdat je zo lang mogelijk in je ouderlijk gezin of de plek waar je opgevoed werd wilde blijven. Want zeker als baby t/m kleuter is dat je levensbron. Voor je voeding, veiligheid, geborgenheid. Zonder dat zou je letterlijk sterven. Nu ben je zelfstandig en volwassen en is dat niet meer nodig. Die reflexen zitten echter nog steeds in je en beheersen je onbewust.

Die aangeleerde patronen, gewoonten, overtuigingen en normen en waarden kunnen je zelfs tegenwerken. Daarom is bewust worden van je (automatische) reacties en triggers zo waardevol. Want als je het herkent, dan kun je daar uit stappen en iets anders doen. Iets dat wel zin heeft en waar je gelukkig van wordt.

Daarom is bewust worden van je (automatische) reacties en triggers zo waardevol. Want als je het herkent, dan kun je daar uit stappen en iets anders doen. Iets dat wel zin heeft en waar je gelukkig van wordt.

3. Vind de onderstroom

De onderstroom is kort gezegd: dat wat er wil gebeuren, zich wil ontvouwen. Ik voel het vaak. Dat er ergens energie op zit, dat ik er enthousiast van wordt.

Voelen, weten en ervaren wat goed voor jou is. Wat er zich wil ontvouwen. Dat heb je waarschijnlijk niet geleerd vroeger. Leer (opnieuw) te luisteren naar de signalen van je lichaam. Sta open voor wat er om je heen aan kansen langs komt. Dan ga je de patronen herkennen van de dingen die je leuk vindt, waar je enthousiast van wordt. Waar je deel van uit wilt maken. Als je zo je energie focust, dan zie je de mogelijkheden waar je ze eerst niet zag. Simpelweg omdat je niet open stond. Het leven geeft je altijd kansen.

4. Laat de vorm los

Veel mensen staren zich blind op de vorm waarin iets moet gebeuren, manifesteren. Zo werkt het universum niet. Als je veel geld wilt, dan zit je in de vorm: geld. Maar waarom wil je dat? Wil je bijvoorbeeld een mooi huis op een schitterende plek, of wil je je gelukkig voelen en denk je dat je daarom geld moet hebben. Een vriendin van mij is rentmeester (oppasser) op een fantastisch huis in het buitenland. Zonder dat ze veel geld heeft woont en werkt ze daar.

Het universum reageert op de achterliggende emotie en het onderliggende verlangen. Ontdek wat dat voor jou is en focus je daar op.

Vind jouw mix

Gelukkig worden en zingeving voelen is een persoonlijke mix van onder andere deze bovenstaande manieren om je aandacht te richten. Het is zeker de moeite waard om uit te vinden hoe dat voor jou werkt en hoe jij jouw leven en werk zo kunt gaan leiden dat je gelukkig bent. Want gelukkig zijn, is je natuurlijke staat van zijn.

Mocht je vragen hebben of wil je jouw missie en passie vinden, kijk dan op upspring-coaching.nl/aanbod

Heb een fijne dag.

Want hoe je leven er ook uitziet, een fijne dag kun je altijd hebben.

Share:

Terug naar BLOG

Recente Artikelen

Wat te doen als je in je werk je eerste grote tegenslag hebt

Als je een paar jaar werkt of ondernemer bent, dan komt die grote…

Waarom je strategie voor verandering niet werkt, en hoe wél

Mensen willen veranderen maar dat lukt niet. Dat komt omdat ze…

Hoe moe ben jij eigenlijk?

Ben jij voortdurend vermoeid? Heb je te weinig of geen fut om dingen…

Wil je nog een tweede burn-out

Sommige mensen gaan na de eerste burn-out gewoon door met wat ze al…

Pas liever zelfreflectie toe dan te vingerwijzen

Doe jij dat ook wel eens? vingerwijzen in plaats van je eigen…

Dit is waarom ik zo graag met techneuten werk!

Een techneut die in zijn kracht staat is goud waard voor het bedrijf.…

Wat wil jij eigenlijk worden?

De vraag "Wat wil ik dan wel?" is niet de beste manier om dat uit te…

Goede voornemens

Het is weer zo laat, tijd voor goede voornemens! Is het ieder jaar…

Lekker fris in je hoofd door het schaatsen?

Heerlijk dat schaatsen. Mijn hoofd gaat er altijd van open. Helemaal…

Minder? Nee, juist meer!

Duurzaamheid lijkt synoniem voor minder. Minder vliegen, minder vlees,…